; Wie zijn wij

Odalys Vacances: verhuur, bestemmingen en geschiedenis

Wie zijn wij
Odalys is een belangrijke speler op de toeristische accommodatiemarkt met meer dan 400 accommodaties in Frankrijk en Zuid-Europa en biedt appartementen aan zee of op het platteland, chalets in de bergen, stacaravans, appartementen in stadscentra en studentenhuisvesting.

HISTORISCHE ACHTERGROND EN SLEUTELFIGUREN

De 1300 medewerkers van Odalys verkopen en beheren 128,000 beds bedden in de mooiste badplaatsen van de Alpen, de Pyreneeën en de Atlantische en Mediterrane kust.

In 2019 heeft Odalys meer dan 2 miljoen Europese vakantiegangers ontvangen die werden aangetrokken door de comfortabele accommodaties, een persoonlijk onthaal en kwaliteitsvolle sport- en vrijetijdsvoorzieningen.

128,000 bedden
in eigen beheer
en exploitatie
1300 
voltijdse
werknemers
2 miljoen
Europese vakantiegangers
elk jaar

EEN MEERVOUDIGE GASTHEER

In de 20 jaar van haar bestaan is de Odalys Groep uitgegroeid tot de tweede grootste Europese onderneming voor toeristische en vrijetijdsaccommodatie. Dit succes is gebaseerd op een breed aanbod van appartementen aan zee, op het platteland en in de bergen (Odalys Vacances), chalets, stacaravans (Odalys Plein Air), aparthotels in het stadscentrum (Odalys City) of studentenhuisvesting (Odalys Campus). Dit gediversifieerde aanbod, dat zowel vakantiegangers als zakenreizigers kan bekoren, getuigt van de flexibiliteit die de Odalys Groep sinds haar oprichting altijd heeft getoond door zich aan te passen aan de marktkansen en de nieuwe verwachtingen van haar klanten.

EEN EXPERT IN SERVICEFLATS

Via haar dochteronderneming SGIT Gestion staat de Odalys Groep ook 19.000 mede-eigenaars bij in het onderhouden van hun investering in partnerschap met de exploitatieafdeling van Odalys of andere exploitanten. In de loop der jaren heeft SGIT Gestion haar boekhoudkundige, technische en juridische deskundigheid aangepast aan de specifieke eisen en behoeften van haar klanten die investeren in hotels, toeristische of studentenwoningen, aparthotels in stadscentra, seniorenwoningen of accommodatie voor afhankelijke ouderen (EHPAD).

Vakantie voor alle stijlen

De diversiteit van de aangeboden bestemmingen

In Frankrijk en het Middellandse Zeegebied

De Odalys Groep telt 400 vestigingen in Frankrijk, Spanje, Italië, Portugal en Kroatië, gelegen in het hart van de mooiste badplaatsen aan zee (Corsica, Spanje, Portugal, Sardinië, langs de Atlantische en de Middellandse Zeekust), in de bergen (Alpen, Pyreneeën), op het platteland (Luberon, Elzas, Toscane...) en in het stadscentrum (Lyon, Marseille, Aix-en-Provence, Nîmes...).

Carte résidences odalys

Kerncijfers

EVOLUTIE VAN HET AANTAL BEDDEN

OMZET SINDS 2010 IN M €

VERDELING VAN HET AANBOD PER TYPE ACCOMMODATIE IN FRANKRIJK

VERDELING VAN HET AANBOD PER TYPE ACCOMMODATIE IN SPANJE EN ITALIË

Frankrijk

259
woningen, hotels en recreatieparken

ZUID-EUROPA

143
woningen, hotels en recreatieparken

Het verhaal van Odalys

Creatie van Odalys vacances door François Mariette.
Opening van de eerste 2 Odalys accommodaties in Carnoux in de Provence en in Les 2 Alpes.

logo odalys vacances

Beheer van de eerste 10 woningen ontworpen in samenwerking met regionale ontwikkelaars onder een commercieel huurcontract.

De Groep Duval wordt meerderheidsaandeelhouder van Odalys Vacances

logo duval

Oprichting van de onderneming Vitalys plein air (omgedoopt tot Odalys Plein Air), gespecialiseerd in het beheer van residentiële recreatieparken.

logo odalys plein air

Overname van Domaines du Soleil (1300 appartementen voornamelijk gelegen in de regio's Tarentaise en Aquitaine).

visuel domaine soleil

Odalys wordt hoofdsponsor van de voetbalclub AS Nancy Lorraine.

Aankoop van 250 appartementen beheerd door Snow Tignes in Tignes.

visuel tignes

Overname van de 3 residenties van de Open Groep in Antibes - Juan les Pins, Golfe Juan en Saint Aygulf.

visuel juanLesPins

Opening van het eerste Odalys City aparthotel in Lyon

logo odalys city

Uitgave van de eerste editie van de Guide du Routard La France vue par Odalys.
Omdat Odalys vacances en Le Guide du Routard al vele jaren dezelfde aanpak hebben voor een geslaagde vakantie, hebben zij besloten hun krachten te bundelen en een Guide du Routard La France vue par Odalys op te stellen. Het doel is om vakantiegangers van Odalys de mogelijkheid te bieden het type accommodatie te kiezen dat het best bij hen past, of ze nu van het platteland, de bergen of de kust houden. du littoral. Deze gids staat ook vol tips en informatie om u te helpen uw vakantiehuis te kiezen op sbasis van uw criteria en voorkeuren: leeftijd van de kinderen, vrijetijdsvoorzieningen (zwembad, sportterrein, restaurant), animatie...

logo routard.jpg

Odalys overschrijdt de grens van 100.000 bedden in eigen beheer en exploitatie.

Participatie van 51% in het kapitaal van Voyages Loisirs, specialist in de verkoop van vakanties en rondreizen in Turkije, Europa, Azië en het Midden-Oosten.

Opening van de eerste 2 studentenwoningen van de Odalys Campus in Marseille en Lyon

logo odalys campus

Odalys wordt een van de 7 nationale partners van de CNOSF en de Franse Olympische ploeg.
Odalys is sinds 2013 partner van het Frans Nationaal Olympisch en Sportcomité (CNOSF). Dit driejarige partnerschap loopt tot de Olympische Zomerspelen van Rio 2016. Met deze overeenkomst wordt Odalys de exclusieve partner van de CNOSF in de sector vrijetijdsaccommodaties en versterkt zij haar beleid ter ondersteuning van sporters, dat enkele jaren geleden is ingezet, met name op het gebied van voetbal, handbal, basketbal en zeilen.

logo odalys olympique

Odalys overschrijdt de grens van 125.000 bedden in eigen beheer en exploitatie.

Implementatie van een nieuwe visuele identiteit en een vereenvoudigde merkarchitectuur.

logo odalys 20 ans

Oprichting van het merk "La Conciergerie by Odalys"

logo odalys

Internationale ontwikkeling in Europa en Franstalig Afrika.

Terug