ZOEKEN
Datum van aankomst
Vertrekdatum
Duur : {{param.Duree}} nacht nachten
Zoeken Zoeken
Dijon

Vakantiewoning in Dijon, ook bekend als Doornroosje

Dijon, bijgenaamd 'la belle endormie' (de schone slaapster), is lange tijd een museumstad gebleven die door de toren Philippe Le Bon weer wat reuring kreeg. De stad van de hertogen is vandaag in volle heropleving, zoals het Place Royale (sindsdien omgedoopt tot Place de la Libération), dat met zijn talrijke terrassen teruggegeven is aan de voetgangers. Een bezoek aan het Palais des Ducs, het musée des Beaux-arts of het musée de la vie bourguignonne (waar u alles te weten komt over het recept voor Dijon-mosterd, de beroemdste ter wereld!) is een must, evenals een bezoek aan de wijngaarden rondom Dijon! Een vakantiewoning in Dijon (Appartementen Les Cordeliers), is dé gelegenheid om de grote wijnen te ontdekken. Via de plaats Nuit Saint-Georges kunt u enkele van de grootste wijndomeinen ter wereld ontdekken, zoals Gevrey-Chambertin, Vougeot of Vosne-Romanée. Meer informatie
1 resultaat

Accommodatie en vakantiewoningen in Dijon

Wandel door Dijon en ontdek de oude stad

Hoewel het aantal fietspaden is toegenomen met de oprichting van de Và©lodi (het equivalent van de Parijse Và©lib'), kunt u de oude stad van Dijon, gedomineerd door het hoge silhouet van de Philippe-le-Bon toren, het beste te voet ontdekken - veel van de lanen zijn gereserveerd voor voetgangers. Vanuit het Hertogelijk Paleis, waarvan het museum volledig is gerenoveerd, kunt u via verschillende routes langs de rue Verrerie en de rue des Forges het rijke historische erfgoed van de hertogenstad ontdekken, zoals het Hà´tel de Vogà¼e, de kathedraal Sainte-Bà©nigne, de Place Franà§ois-Rude en het Musà©e des Beaux-Arts. Het voormalige paleis van de hertogen van Bourgondià« herbergt prachtige gotische zalen waar u werken kunt bewonderen van Titiaan, Rembrandt of meer hedendaagse schilders als Pissaro, Manet of Sisley. Dijon is beslist een culturele bestemming.

Dijon: hoofdstad van Bourgondië, beroemd om zijn mosterd

Dijon is de hoofdstad van Bourgondië, wereldwijd bekend om zijn wijngaarden en zijn grands crus classés. Daarnaast staat het ook bekend om zijn kir, dat werd gecreëerd door Canon Kir. Deze kleurrijke plattelandspastoor, die in 1945 tot burgemeester van Dijon werd gekozen, maakte deze drank zo populair dat hij er zijn naam aan gaf! Maar als we het over Dijon hebben, denken we in de eerste plaats aan zijn mosterd, de beroemdste ter wereld, ook al is de teelt ervan tegenwoordig praktisch verdwenen uit Bourgondië. De geschiedenis van de stad wordt verteld in het Musée de la Vie bourguignonne, een van de meest innemende musea van de stad vanwege de verbazingwekkende collectie voorwerpen. Uw verblijf in deze gastronomische hoofdstad staat in het teken van lekker eten.

De Bourgondische wijngaarden en hun grote wijnen

Bourgondische wijn is niet alleen voorbehouden aan abdijen, en ook niet alleen aan grote families, zoals blijkt uit het aantal goede kleine producenten! En toch, dankzij de kwaliteit van de bodems, de blootstelling en de microklimaten, telt de Bourgogne meer dan honderd grands crus waarvan de namen - Gevrey-Chambertin, Nuits-Saint-Georges, Aloxe-Corton, Savigny-les-Beaune, Vougeot... - een ware droom zijn voor wijnliefhebbers over de hele wereld. U kunt zoveel verschillende dorpen ontdekken tussen de proeverijen door met wijnboeren die weten hoe ze u een welkom gevoel kunnen geven!
Terug