ZOEKEN
Datum van aankomst
Vertrekdatum
Duur : {{param.Duree}} nacht nachten
Zoeken Zoeken
Calvisson

Vakantiewoning in Calvisson: Een unieke plek boordevol natuur en cultuur

Calvisson is een mooi, charmant dorp in Languedoc-Roussillon in het hart van de Vaunage, tussen Nîmes en Sommières. In een vakantiewoning in Calvisson, (Résidence Domaine le Mas des Vignes), brengt u vakantie door midden in het kreupelhout. Laat u overweldigen door de charme van de kleine huisjes, de smalle straatjes maar ook de vlaktes, wijngaarden, olijfbomen en zonnebloemvelden. Gek op wandelen of fietsen? Het is de ideale bestemming voor een natuur- en cultuurvakantie. Er is meer dan twintig kilometer aan fiets- en wandelpaden aangelegd, om nog maar te zwijgen van de uitstapjes over de mooie wegen die door de uitlopers van de Cevennen slingeren. Zet u liever uw handen aan het werk in plaats van uw benen? Ga dan naar het Boutis-huis. U verdiept uw kennis van dit borduurwerk, dat voortkomt uit een middeleeuwse traditie en typisch is voor de Provence en de Languedoc. Heerlijke gerechten staan ook op het menu voor uw vakantie in Gard. De kelders van de wijnboeren staan open voor u om de wijnen van Calvisson te proeven en te ontdekken. Als garantie voor hun kwaliteit worden elk jaar enkele AOC-labels (Coteaux du Languedoc) aan de productie toegevoegd. Ontspanning en ontdekking: een aangenaam vakantieprogramma. Meer informatie
1 resultaat

Accommodatie en vakantiewoningen in Calvisson

Onze resultaten in de regio

Accommodatie en vakantiewoningen

Zie meer accommodaties Zie minder accommodaties
van 31/08/2024 op 07/09/2024
van 20/07/2024 op 27/07/2024
van 24/08/2024 op 31/08/2024
Zie meer accommodaties Zie minder accommodaties
Zie meer accommodaties Zie minder accommodaties
van 31/08/2024 op 07/09/2024
van 27/07/2024 op 03/08/2024

Gemakkelijk toegankelijke stranden

In Calvisson zullen de warmte en de zachtheid van het klimaat u doen verlangen naar een duik in het zoete water van de rivier en het zoute water van de zee. Probeer de stranden van Garanel in Sommières (15 min. met de auto) of de zandstranden van Le Grau du Roi (30 min. met de auto). Laat u verleiden door de speciaal voor zwemmers ingerichte rivier of de onmetelijkheid van het strand van Espiguette, een unaniem erkend natuurgebied. Tijdens de reis naar Le Grau du Roi rijdt u door een woestijn aan het einde van de wereld en is absoluut de moeite waard.

Een ideale plek om nieuwe energie op te doen

Te voet, per mountainbike, op een ezel, alle middelen zijn goed om de Garrigues te ontdekken. Bezoek, met uitzicht op de vlakte van Vaunage, de niet te missen top van de Roc de Gachone, op 5 minuten rijden van uw vakantiewoning. Laat u betoveren door het adembenemende uitzicht. U kunt hier in de omgeving paardrijden in de Cevennen of gewoon een wandeling maken, de prachtige uitzichten van het Cevennenmassief zijn onovertroffen. Halverwege de Cevennen en de Camargue neemt het Pays de Sommières u mee op een reis door een gevarieerd panorama. Het is een regio die u tijdens uw verblijf met plezier zult ontdekken, tussen beboste heuvels, olijfgaarden, wijngaarden en de oevers van de Vidourle.

Terroir en tradities

De Halles de Calvisson is het toneel van vele evenementen en wordt elk jaar in juli en augustus geanimeerd. Jazzconcerten, Franse liederen en andere soorten muziek maken er deel uit van het zomerseizoen. Breid uw reis uit met een bezoek aan de middeleeuwse steden Sommières en Aigues-Mortes. Maak in de authentieke omgeving van de Petite Camargue een uitstapje naar de zoutpannen van de Midi om de bijzondere smaken van fleur de sel te proeven. Rij vervolgens door naar de oude stad Nîmes, met zijn arena's, smalle straatjes en Maison Carrée, een oude tempel die volledig bewaard is gebleven. Op enkele kilometers afstand kunnen alle fijnproevers de oliemolen van Uzès bezoeken om olijfolie, auberginekaviaar en andere uienconfituren te proeven. De echte smaak van vakantie!
Terug