ZOEKEN
Datum van aankomst
Vertrekdatum
Duur : {{param.Duree}} nacht nachten
Zoeken Zoeken
La Clusaz

Vakantiewoning in La Clusaz: Tussen bos en bergmeren

Voor een geslaagde zomervakantie in de bergen gaat u naar La Clusaz! Met familie, vrienden of met z'n tweeën ontdekt u een warm resort niet ver van Annecy, in het hart van de Haute-Savoie. Dit dynamische resort, dat op 2.600 m hoogte ligt, biedt midden in de zomer prachtige berglandschappen, vooral dankzij de Alpentoppen die deze plaats een bijzondere sfeer geven. Het landschap is bewaard gebleven en zal natuurliefhebbers verleiden tot het ontdekken van de rijkdom van de Alpenflora en -fauna tijdens talrijke wandelingen. Op vakantie in La Clusaz kunt u frisse lucht opdoen en tal van activiteiten ontdekken onder de milde Alpenzon. Als u in het Prestige Hotel (Le Chamois) of de Prestige Residence (Mendi Alde) verblijft, raakt u in de ban van dit bergdorp dat wordt omringd door meren, bossen, riviertoppen en bergweiden. Een vriendelijk verblijf in het hart van de sublieme landschappen van de Haute-Savoie ... Meer informatie
Ontdek onze 4 resultaten

Accommodatie en vakantiewoningen in La Clusaz

Zie meer accommodaties Zie minder accommodaties
van 13/07/2024 op 20/07/2024
van 27/07/2024 op 03/08/2024
van 13/07/2024 op 20/07/2024
van 13/07/2024 op 20/07/2024
van 13/07/2024 op 20/07/2024
van 13/07/2024 op 20/07/2024
van 20/07/2024 op 27/07/2024
Onze resultaten in de regio

Accommodatie en vakantiewoningen

Een groene vakantie in de bergen

Ontdek de landschappen van de Haute-Savoie

La Clusaz is de bestemming bij uitstek voor alle natuurliefhebbers. Dankzij de hoge ligging profiteert deze vakantiebestemming van een veelheid aan landschappen, variërend van toppen, plateaus, valleien, wilde rivieren en bergmeren. Dankzij de verscheidenheid aan landschappen kunt u de natuurlijke rijkdommen van dit deel van de Haute-Savoie ontdekken. In het hart van het Aravis-gebergte, een geklasseerd natuurgebied van 8034 hectare, kunt u de natuurgebieden verkennen, waar talrijke wilde dieren (gemzen, marmotten, steenbokken, vossen, enz.) en flora op grote hoogte leven. Als u een vakantiewoning in La Clusaz huurt, kunt u de bergweiden ontdekken en profiteren van de frisse lucht tijdens uw verblijf in deze hooggelegen bestemming.

Wandeling op het plateau van Glières

Het plateau van Glières, een kwetsbaar natuurgebied met 450 hectare bergweiden en bossen, is zowel een activiteitengebied met veel mogelijkheden voor wandelingen, trektochten en vrijetijdsbesteding in de buitenlucht als een gedenkplaats in de Haute-Savoie. Combineer geschiedenis en natuur tijdens uw bezoek aan de regio door de landschappen te ontdekken die ooit als decor dienden voor het verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog en door het museum en het maquis-herdenkingsgebouw te bezoeken. Neem de tijd om het ecologisch erfgoed van deze plaatsen te verkennen, waar veel dier- en plantensoorten leven, waarvan sommige zeldzaam of bedreigd zijn.

Een land van geschiedenis en cultuur in de Haute-Savoie

Een tijdloze stad

La Clusaz, een voormalig stadje uit de 18e eeuw, is erin geslaagd zijn ouderwetse charme te behouden door deze te combineren met het modernisme van de bekende bergresorts. Een stad die zowel authentiek als modern is, met de kerk Sainte Foy, gebouwd in 1821, op het centrale plein. In de bocht van de smalle straatjes ziet u ook andere kapellen verspreid tussen de kleine gehuchten en houten chalets, een waar embleem van de Haute-Savoie. En om meer te weten te komen over de cultuur van deze streek, kunt u het "hameau des Alpes" bezoeken, waar u traditionele bergactiviteiten kunt ontdekken. U kunt er onder meer kennismaken met het maken van reblochon, de geschiedenis van het vroegere leven in de bergweiden en de ontwikkeling van La Clusaz door de jaren heen.

Lokale specialiteiten

Kazen, wijnen, vleeswaren, honing, aan streekproducten is er geen gebrek in de Haute-Savoie. Profiteer van uw verblijf in La Clusaz om een goede reblochon te proeven, een specialiteit van het resort. Deze bergkaas, ontstaan op de bergweiden van de valleien, is het resultaat van de alchemie van de natuur en de uitzonderlijke knowhow van de Savoyaardse landbouw. De beste manier om de culturele rijkdom van de badplaats te ontdekken is door deel te nemen aan de culturele evenementen. Neem in juli deel aan de landelijke avonden om te genieten van de Savoyaardse gastronomie en kom in augustus de tradities van weleer vieren in gezelschap van de boeren en dieren uit de streek tijdens het festival van de reblochon en de ambachten. Het is ook mogelijk om de alpenboerderijen te bezoeken en goede lokale producten te proeven.

Sportieve activiteiten in het hart van de bergen

Vrijetijdsactiviteiten voor iedereen

In een vakantiewoning in La Clusaz geniet u van de berglucht om nieuwe energie op te doen. Het resort ligt te midden van rustgevende landschappen waar de natuur hoogtij viert, en is ideaal voor tal van activiteiten. De meer sportieve en sensatiezoekende bezoekers zullen genieten van wandelen in het hooggebergte, klimmen, wildwatersporten (raften) of paragliden om een goed beeld te krijgen van de landschappen die deze vakantiebestemming zo uniek maken. Kinderen zullen zich uitstekend vermaken in de sportclub, die verschillende activiteiten aanbiedt. Tot slot kunt u met uw gezin of vrienden onbeperkt genieten van alle andere vrijetijdsactiviteiten van La Clusaz: tennis, zwembad, quad, zomersleeën en een recreatiecentrum.

Mountainbikeparadijs in La Clusaz

Met zijn idyllische omgeving en snel groeiende mountainbikegebied is La Clusaz uitgegroeid tot een echte referentie in de mountainbikewereld. Het opent de deuren van zijn natuurgebied genaamd "Le Domaine", gelegen in het hart van de bergbossen. Er zijn 3 skiliften en u kunt naar beneden suizen over de 110 kilometer aan bewegwijzerde loipes, waaronder 18 circuits van verschillende niveaus. Met een ontdekkingsparcours, een Bike Park, 8 langlaufpaden, 5 downhillpaden, 3 enduropaden en andere leuke routes, zullen mountainbikeliefhebbers hier zich uitstekend vermaken met deze topactiviteit.
Terug