ZOEKEN
Datum van aankomst
Vertrekdatum
Duur : {{param.Duree}} nacht nachten
Zoeken Zoeken

Vakantiewoning in Rio nell'Elba: kleine stad op het eiland Elba

Boek uw verblijf in Rio nell'Elba om het eiland Elba te verkennen! Dit eiland, gelegen tussen Corsica en Italië, heeft een aangenaam en mild mediterraan klimaat. Hoewel de bevolking vooral geconcentreerd is in de plaatsen bij de kust, zijn ook de kleine authentieke dorpjes op de heuvels zeker een bezoek waard. De ligging van het Résidence Arcipelago biedt u toegang tot de wandelpaden naar het achterland, terwijl u zich op 600 meter van het plein van Nisporto en de wateractiviteiten bevindt. Neem de tijd om de flora en fauna aan land en op zee te bewonderen. Deze biodiversiteit, beschermd door het nationale park van de Toscaanse Archipel, maakt het tot een paradijs voor natuurliefhebbers. In de buurt van een van de oudste dorpen van het eiland Elba kunt u met uw vakantiewoning in Rio nell'Elba het Archeologisch Museum van de mijnstreek van Rio nell'Elba en zijn grote collectie mineralen ontdekken. Met zijn historisch erfgoed en natuurlijke rijkdommen zal dit eiland u blijven verbazen! Meer informatie
Er zijn geen verblijven die aan uw zoekopdracht voldoen

Rio nell'Elba, een voormalig mijndorpje

Het dorp Rio nell'Elba, dat enkele millennia geleden werd gesticht, is gebouwd op een heuvel op 180 meter hoogte. Het museum is gewijd aan de mijnbouw en schetst de geschiedenis van de ijzerertsafzettingen, waarvan de exploitatie lange tijd de belangrijkste economische activiteit van het eiland was. Breid uw bezoek uit met een wandeling door de smalle straatjes van het dorp naar de oude openbare wasplaatsen. Uw vakantiewoning met zwembad, dat perfect is om uit te rusten na uw excursies, is ideaal gelegen tussen deze historische stad en het zand- en kiezelstrand van Nisporto. U kunt er zelfs uw programma voor de volgende dag voorbereiden onder het genot van gegrilde gerechten in de barbecuezone die tot uw beschikking staat!

Een cultureel en sportief verblijf aan het water

Ondanks zijn geringe omvang heeft Elba vele verrassingen voor u in petto. Wandelen, fietsen, kanoën of snorkelen: ontdek de landschappen en het beschermde milieu. De kustlijn biedt vele zand- of kiezelstranden en baaien om te ontspannen. Voeg vervolgens ook Portoferraio aan uw programma toe om de haven, de forten van de Medici en de Villa dei Mulini, het ballingsoord van keizer Napoleon Bonaparte, te bewonderen. Geschiedenis, sport, wellness, plantkunde... uw verblijf in een van onze vakantiewoningen in Rio nell'Elba belooft intens te worden!
Terug