ZOEKEN
Datum van aankomst
Vertrekdatum
Duur : {{param.Duree}} nacht nachten
Zoeken Zoeken
Po Delta

Vakantiewoning in de Po-delta: een beschermd erfgoed met opmerkelijke flora en fauna

De Po-Delta, die op de Werelderfgoedlijst staat, is een juweeltje in Noord-Italië. De Po, ontstaan in de Piemontese Alpen, legt 650 km af alvorens uit te monden in de Adriatische Zee, en vormt een delta van ongeveer 400 km². Kies voor uw vakantiewoning in het oosten van de Po-Delta, een regio met vele facetten. Bezoek de inham per boot, fiets over de paden of wandel langs de kust. Als u liever van het strand geniet, zijn er vele badplaatsen langs de kust, zoals Lido di Spina, dicht bij de bruisende stad Comacchio. De Po-Delta heeft een opmerkelijke flora en fauna met 400 verschillende diersoorten. Met meer dan 300 vogelsoorten die in de moerassen en lagunes nestelen, is de regio het grootste vogelreservaat van Europa. De natuurlijke rijkdommen van de Delta staan zij aan zij met een groot historisch en cultureel erfgoed. De steden Comacchio, Ferrara en Ravenna behoren tot de bezienswaardigheden die u tijdens uw excursies niet mag missen. Meer informatie
Er zijn geen verblijven die aan uw zoekopdracht voldoen

Het regionale park van de Po-delta is een must-see

Het regionale park van de Podelta, de parel van de regio Emilia-Romagna, is ongetwijfeld een van de mooiste panorama's ter wereld. De immense watervlakten en hun lagunes, onderbroken door pittoreske eilandjes met een overvloedige vegetatie, bieden u een schouwspel dat met de seizoenen verandert. De dennenbossen van Lido Di Classe, de moerassen van Comacchio en de zoutpannen van Cervia geven u de keuze tussen zee en bos. In het park kunt u ook enkele steden en monumenten ontdekken, zoals de abdijkerk van Pomposa met zijn indrukwekkende fresco's of de historische centra van Mesola en Cervia.

Ontdek het culturele erfgoed van deze fascinerende regio

Een verblijf in de Podelta is de perfecte gelegenheid om de keuken van de plaatselijke vissers te proeven. Geniet van vis-, schaal- en schelpdiergerechten. Geniet van paling in Comacchio, een mooi vissersdorpje onderverdeeld in kanalen die het tot een miniatuur Venetië maken. De stad Ravenna bestaat uit prachtige smalle straatjes en pleinen die typisch zijn voor het Italiaanse dolce vita. Ferrara, dat zijn naam gaf aan de plaatselijke provincie, staat vol met monumenten uit de Italiaanse renaissance die het een plaats op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO hebben opgeleverd. Met een vakantiewoning in de Podelta kunt u profiteren van meerdere activiteiten in een regio waar natuur en geschiedenis elkaar ontmoeten!
Terug