ZOEKEN
Datum van aankomst
Vertrekdatum
Duur : {{param.Duree}} nacht nachten
Zoeken Zoeken
Straatsburg

Vakantiewoning Straatsburg: De perfecte combinatie van traditie en moderniteit

Straatsburg, gelegen in het uiterste oosten van Frankrijk, op de linkeroever van de Rijn, werd in de nasleep van de Tweede Wereldoorlog de zetel van vele Europese instellingen. Met een rijk verleden en een bicultureel erfgoed (met buurland Duitsland) heeft Straatsburg architectonische en traditionele kwaliteiten die niet meer ter discussie staan. Dynamisch, eclectisch, romantisch en menselijk: Straatsburg heeft alle gezichten van de regio Elzas. In een vakantiewoning in Straatsburg (Appart'hotel Green Marsh) ontdekt u het centrale punt van Europa waar cultuur, gastronomie en voorouderlijke tradities een levenskunst zijn. Met Kerstmis licht de stad op onder de lichtjes van de ongelooflijke kerstmarkt, de oudste van Frankrijk. Bezoekers uit de hele wereld komen naar de steegjes om de warme sfeer en de tradities van de ambachtslieden te ontdekken. De magie vindt ook in de zomer plaats, wanneer u over de Elzasser paden naar de indrukwekkende wijndomeinen of de route des châteaux wandelt. Het Grande Île, La Petite France, de kathedraal ... het hele gezin zal er dol op zijn. Straatsburg, waar de cultuur, tradities en landschappen van de Elzas perfect bij uw vakantie passen! Fijne vakantie! Meer informatie
1 resultaat

Accommodatie en vakantiewoningen in Straatsburg

Onze resultaten in de regio

Accommodatie en vakantiewoningen

Onze resultaten iets verderop

Accommodatie en vakantiewoningen

Activiteiten en vrije tijd in Straatsburg

Ontdek onder begeleiding van een gids of alleen alle geheimen die binnen de muren van Straatsburg verborgen liggen. De vele musea van de stad zijn ook een goed idee voor cultuur- en geschiedenisliefhebbers: het Elzasser Museum van Straatsburg en het Paleis van Rohan behoren tot de bekendste. Liefhebbers van het buitenleven kunnen het Parc de L'Orangeraie, de Vogelau vijvers of het Parc de la Citadelle gaan ontdekken. Er gaat niets boven een rally of schatkaart om de stad Straatsburg en haar omgeving op een leuke manier te ontdekken. Zodra de avond valt, maakt de traditionele sfeer plaats voor een feeststemming en worden veel wijken overspoeld door mensen die graag een stapje in de wereld willen zetten. In een vakantiewoning in Straatsburg kunt u heel wat ontdekkingen doen en festiviteiten beleven.

Erfgoed in Straatsburg

Het is onmogelijk om Straatsburg te vermelden zonder het te hebben over de spectaculaire gebeitelde kathedraal Notre Dame, die stevig in het centrum van de stad staat, de stad domineert en de gotische kunst in al haar pracht en praal presenteert. Maak een wandeling door 'Klein Frankrijk', de pittoreske wijk van Straatsburg waar vroeger vissers, molenaars en leerlooiers woonden. De vakwerkhuizen van weleer zijn perfect bewaard gebleven en geven een warme sfeer van het verleden die de UNESCO heeft besloten te classificeren als werelderfgoed. Wanneer u een vakantiewoning in Straatsburg huurt, geniet u van het beste van twee werelden, het modernisme van een Europese hoofdstad enerzijds en de authenticiteit van een kleine stad in het noordoosten van Frankrijk anderzijds.

Cultuur en gastronomie in Straatsburg

Ontdek tijdens uw vakantie in Straatsburg de juwelen van de hedendaagse architectuur met de gebouwen van de Raad van Europa, het Parlement voor de Rechten van de Mens en het Europees Parlement. Daarnaast is Straatsburg ook een gastronomische hoofdstad. Zuurkool, tarte flambée, foie gras, spaetzle, baeckeoffe enz... er zijn heel wat typisch Elzasser specialiteiten die u in talloze restaurants en brasserieën kunt proeven. Het is meer dan alleen gastronomie, het is een levenskunst. Fijne vakantie!
Terug