ZOEKEN
Datum van aankomst
Vertrekdatum
Duur : {{param.Duree}} nacht nachten
Zoeken Zoeken
Alsace Lorraine

Vakantiewoning in de Elzas

Een land van bloemrijke dorpen, vakwerkhuizen met rieten daken, eten en wijn die hart en lichaam verwarmen, groene heuvels en vlaktes en kleurrijke landbouwgrond: de Elzas belooft een kleurrijke vakantie! Op vakantie in de Elzas ontdekt u een streek met een rijke geschiedenis en landschappen die door de eeuwen en tijdperken heen zijn gevormd. Verspreid over twee departementen (Bas-Rhin en Haut-Rhin) met Straatsburg als hoofdstad, steekt de kleinste regio van Frankrijk nauwelijks af tegen het massief van de Vogezen en zijn dichte bossen in het westen en het onvermijdelijke Zwarte Woud in het oosten. Als grensoverschrijdende regio in het noordoosten heerst er in de kleine Elzasser dorpjes (Bergheim, Colmar) een ongeëvenaarde sfeer, waar het accent van de inwoners een Duitse accent heeft en waar hun aanstekelijke goede humeur zichtbaar wordt aan tafel en bij het drinken van een goede wijn. Degenen die de voorkeur geven aan grote steden kunnen Metz bezoeken met zijn vele groene ruimten en waterpartijen. Met een semi-continentaal klimaat het hele jaar door staat de Elzas garant voor prachtige sneeuw tijdens de koude winters (ideaal om van een glas glühwein te nippen op de kerstmarkten) en warme zonneschijn in de zomer. Fijne vakantie! Meer informatie
Ontdek onze 4 resultaten

Accommodatie en vakantiewoningen in Elzas

Home FRANKRIJK Alsace Lorraine
Onze resultaten iets verderop

Accommodatie en vakantiewoningen

Uw vakantie in de Elzas

Grote natuurgebieden

Op vakantie in de Elzas wordt u verleid door de onvergelijkbare charme van een streek met landschappen die gevormd zijn door de geschiedenis en door een ongerepte natuur. Ontdek deze historische gebieden tijdens wandelingen of trektochten, volg de fietspaden, raak in de ban van deze typische en bijzondere dorpen. Er zijn 21 natuurgebieden in de Elzas (waaronder 2 regionale parken) en elke route biedt een adembenemend uitzicht op een eeuwenoud erfgoed. De route des Crêtes tussen Cemay en Sainte Marie aux Mines biedt een onvergelijkbaar panorama van de Vogezen. Voor liefhebbers van weidse ruimtes is het Natuurreservaat van de Vulkanen een niet te missen ontdekking; de minerale sporen en het ruige terrein maken het tot een eersteklas bestemming voor wandelingen, net als de Champ du Feu en het hoogste punt op 1000 meter.

De tradities en de regio

Tussen de vlakten en de bergen ligt de Elzas vol met dorpen met een onvergelijkbare charme, bezaaid met pittoreske stopplaatsen waar de smaken en tradities van de streek wachten om ontdekt te worden. De wijnroute biedt zonovergoten wijngaarden en heerlijke alcoholische druiven (specialiteit Pinot Blanc, Riesling, Muscat). De regio is trots op de benaming "Mooiste dorpen van Frankrijk" of "Mooiste routes van Frankrijk". Het zijn concentraties van geschiedenis (middeleeuwse kastelen, versterkte burchten, tempels, kloosters en kerken) waar de gotische, romaanse, barokke en zelfs klassieke tijdperken door elkaar lopen. De charmante steegjes, die in de zomer vol bloemen staan, worden in de winter omgetoverd tot ongelooflijke kerstansichtkaarten, wanneer alle aandacht uitgaat naar de beroemde en ongelooflijk magische markten!

Uw vakantiewoning

De Elzas, Colmar, Bergheim of Straatsburg zijn schilderachtige bestemmingen waar talrijke accommodaties op u wachten voor een onvergetelijk verblijf. De toeristische residenties zijn zowel in de zomer als in de winter de ideale verblijfplaats voor uw gezin. In het hart van een ongerepte natuur biedt uw toeristische residentie u comfort (overdekt zwembad, fitnessruimte en fitnessruimte) en moderniteit in haar voorzieningen voor een onvergetelijke vakantie!
Terug